Неделя 31, Май 2020г.
Текущи новини
Публикувана на: 07.05.2017г.

Немски дипломи получиха зрелостниците от Випуск 2017

33-ма зрелостници от ГПЧЕ "Проф. д-р Асен Златаров" получиха тази вечер немски дипломи на церемония в двора на Градската художествена галерия "Атанас Шаренков".

Дипломите бяха връчени от Йорг Каснер, координатор на програмата за изпита по немски език за България, и Сибиле Шабанска, отговорник по програмата за Хасково. Зрелостниците бяха поздравени от директора на гимназията г-н Деян Янев. Приветствие към абитуриентите отправиха Йорг Каснер и Сибиле Шабанска.

Изпитът се провежда в края на месец ноември-началото на декември и се състои от две части: устна и писмена. За разлика от резултатите от писмения изпит, които излизат с месеци по-късно, при устния изпит резултатите се разбират веднага, това заяви пред Училищен вестник "Златаров" учителят по Немски език – г-жа Катенка Ласкина.

Немските дипломи се връчват в нашата гимназия повече от 20 години. Дипломата е световно признато свидетелство за владеенето на немски език на академично ниво. Най-висок резултат на изпита е постигнала зрелостничката Ваня Храмова. След церемонията за гостите бе организиран коктейл.

Още снимки от раздаването на немските езикови дипломи може да видите ТУК.

Сподели: