ЕГ "Проф. д-р Асен Златаров", град Хасково

септември 11, 2023

Тържествено откриване на учебната година

Уважаеми ученици и родители,
Тържественото откриване на новата 2023-2024 учебна година ще се състои от 09,00 ч. в двора на гимназията.

Прочети още
август 26, 2023

На вниманието на осмокласниците и техните родители

Уважаеми осмокласници и родители на осмокласници,

Информация за разпределението на учениците по паралелки можете да получите на тел. 0878601123.

Прочети още
юли 17, 2023

Александра Атанасова е включена в националния отбор и ще участва на Международната олимпиада по английски език

Нашето момиче Александра Атанасова е включена в националния отбор и ще участва на Международната олимпиада по английски език, която ще се проведе в Букурещ, Румъния от 10 до 17 септември.
Пожелаваме успех на Александра и ще я чакаме да се върне с медал. Сигурни сме, че тя може много.

Прочети още

д-р Митко Василев бе удостоен с отличието „Почетен знак на Хасково“

С решение на Общински съвет – Хасково бившият възпитаник на нашата гимназия д-р Митко Василев бе удостоен с отличието „Почетен знак на Хасково“.
В предложението за удостояването му са изброени неговите безспорни личностни и професионални качества и заслуги,. Там се подчертава:
„Най-ценното в житейската и професионална биография на г-н Василев е, че той нито за миг не се е откъснал от своите корени – винаги е бил тясно свързан с град Хасково, за чието развитие и просперитет непрестанно работи, както и с училището, което му е дало старт в живота.“
Ние се гордеем с неговите успехи, радваме са на заслуженото признание, което получава и сме благодарни за подкрепата, която ни дава. Пожелаваме му здраве и още много нови успехи.
Очаква се д-р Митко Василев да получи отличието на тържествената сесия на общинския съвет за празника на Хасково – 8 септември.

 

Прочети още
юни 8, 2023

ЕГ“Проф. д-р Асен Златаров“ – Хасково е включена в списъка на иновативните училища за учебната 2023-2024 учебна година.

Нашата иновация е в областта на чуждоезиковото обучение и е свързана с прилагането в учебните часове по профилирана подготовка в 11. клас на учебната програма „Умения за презентиране на чужд език“ .

Обучението на учениците ще се осъществява на основата на компетентностния подход чрез интегрирането в задачи за практическо приложение на знания и умения по различни учебни дисциплини.

РЕШЕНИЕ № 469 от 7 юли 2023 г. за приемане на списък на иновативните училища в Република България за учебната 2023/2024 година

Прочети още